Mobiltelefoner

Tips, fakta och vägledning om mobiler och mobiltelefoni

Bästa mobiltelefon - vilket märke? - fakta och tips

Apple är en av de bästa mobilerna om man ska tro kundernas val. Apple har på kort tid lyckats konkurrera ut många modeller hos etablerade tillverkare.

Mobilmarknaden är oändlig och antalet modeller växer för varje dag. Varje tillverkare har ett antal bättre och sämre modeller. Tillverkarna erbjuder numera en allt större spännvidd i modellutbudet. Skillnaden mellan den billigaste och dyraste mobilen hos samma tillverkare kan variera stort; en mobil kan kosta alltifrån 200 kr till flera tusenlappar, ibland upp mot 50.000 kr. 


Apple populär uppstickare

Bland de klassiska märkena Nokia, Sony Ericsson och Samsung är Apple en konkurrent som gjort framsteg under senare år. Apple erbjuder i större utsträckning än andra märken en multifunktionsmobil – kamera, minidator och mediaspelare i en och samma förpackning. Priset är konkurrenskraftigt med tanke på att kunden får kvalitet och statusprodukt på samma gång. Övriga populära tillverkare/mobiltyper är:

  • Mobiltelefoner från Sony Ericsson
  • Mobiltelefoner Samsung
  • HTC mobiltelefoner
  • Begagnade mobiltelefoner av olika märken

Bästa mobiltelefoner på marknaden

Förutom Nokia och Ericsson är märken som LG, Samsung och Apple säkra köp enligt många konsumentorienterade tidningar. I regel kan man dock inte säga att någon särskild tillverkare är bäst; man måste istället utgå från enskilda modeller. En dyr Nokia är självklart bättre än en billig Ericsson – och vice versa. Test av mobiltelefoner i olika konsumenttidningar avslöjar vilka parametrar som är bäst hos olika jämförbara modeller.

Reklamlänkar