Mobiltelefoner

Tips, fakta och vägledning om mobiler och mobiltelefoni

Mobiltelefon batteri - fakta och tips

Batteriet i din mobiltelefon avgör standbytid och samtalstid. Eftersom mobilbatterier är känsliga för temperaturvariationer kan det löna sig att investera i extra batteri om telefonen används i skiftande klimat.

Inför köpet av mobilen är batteritiden en av de mest avgörande faktorerna. Jämför gärna recensioner om batteritid hos olika modeller. Laddningstiden är också viktig, även om den sällan anges direkt i produktinformationen. Tar det en eller tio timmar att ladda batteriet till full nivå? Batteritiden kan vidare delas in i två delar:

  • Standbytid
  • Samtalstid

De flesta telefoner har en standbytid på 300-400 timmar och ca sju timmars samtalstid. Standbytiden varierar också beroende på skärmens energiförbrukning, skärmstorlek och kameran. Även mediaspelare, telefoner med dubbla displayer och inbyggda radioapparater drar mera energi än enkla standardmodeller.

Köp extra batteri

Mobilbatterier är känsliga för temperaturvariationer och skiftande luftfuktighet. Du som reser mycket - och därmed utsätter din telefon för plötsliga klimatändringar - bör köpa extra batteri till telefonen. Standardbatteriet kan inte bytas ut i alla telefonmodeller – därför bör du noga ta reda på vilka telefonmodeller som kan utrustas med extra batteri. Det är vanligtvis lätt att hitta original Sony Ericsson batteri, liksom batterier till Nokias mobiltelefoner.

Reklamlänkar