Mobiltelefoner

Tips, fakta och vägledning om mobiler och mobiltelefoni

Smartphone - fakta och tips

Smartphone – en portabel allt-i-ett-maskin ämnad för den kundgrupp som inte kan bestämma sig vad som är värt att prioritera; kamera eller telefon. Smartphone erbjuder således båda funktionerna i samma skal.

Smartphone är ett annat ord för en portabel multifunktionsmaskin, där själva telefonen enbart utgör en av många funktioner. En smartphone – typ Apples iPhone – är försedd med webbläsare, GPS, avancerad digitalkamera och enkla videokameror. En del modeller kan även läsa Office-dokument i Word och PDF.

Större än vanliga mobiler

En typisk smartphone är något större än en vanlig mobiltelefon, både vad gäller mått och vikt. Denna typ av telefon är vanligtvis försedd med en stor pekskärm och någon typ av tangentbord. Minneskapaciteten varierar dock stort mellan olika modeller. Vårt råd är därför att noga jämföra mobiler och deras minneskapacitet innan köp.

Smartphone i USA och Europa

Amerikanska marknaden föredrar handdatorer med telefonfunktioner, medan europeiska och asiatiska konsumenter hellre köper mobiler med pekskärm. Fördelen med de europeiska varianterna är att samma antal funktioner ryms i en mindre enhet, medan fördelen med amerikanska handdatorer är bättre minneskapacitet samt det högre mått av användarvänlighet som ett ”vanligt” tangentbord för med sig.

Reklamlänkar