Mobiltelefoner

Tips, fakta och vägledning om mobiler och mobiltelefoni

Mobilfunktioner - fakta och tips

Idag är det självklart att kunna se film och lyssna på musik i mobilen. Att surfa i mobilen är inte längre någon omöjlighet – de flesta dyrare mobiler tillåter problemfri nätsurfning.

Mobiltelefoners primära uppgift är att ringa och ta emot samtal. Att använda handsfree till mobilen är självklart under bilfärder och i andra situationer som kräver maximal uppmärksamhet. Nyttiga samtalsfunktioner – som finns i de flesta mobiltelefoner - är bland annat:

  • Röstuppringning
  • Högtalartelefon

Du som väljer en kameramobil kan dessutom använda mobilen för videosamtal. Ytterligare standardfunktioner i telefonen är text- och ljudmeddelanden. Du som vill ha en mobil som är kompatibel med andra medier såsom grafik, animationer och videoklipp måste se till att den stödjer EMS. Jämför mobiler noga innan köp – vilka funktioner får du för samma pris? Ta förslagsvis hjälp av Pricerunner eller Kelkoo.

Surfa på mobilen

För att surfa på mobilen måste telefonen vara utrustad med en inbyggd webbläsare, typ Opera, IE eller Mozilla Firefox. Gammal WAP-teknik är helt ute idag. Du som vill lyssna på musik eller se film på mobilen bör se till att moilen har radio och MP3-spelare. En mobil med bra mediaspelare bör kunna spela upp filtyperna AAC +, eAAC +, MP4, M4A, WMA, AMR, WAV och RAitp. Apples iPhone är kompatibel med de flesta filformat; tyvärr är telefonen aningen stor och klumpig jämfört med en standardtelefon.

Reklamlänkar