Mobiltelefoner

Tips, fakta och vägledning om mobiler och mobiltelefoni

Mobiltelefon touchscreen - fakta och tips

Mobiler med touchscreen är eftertraktade. Till fördelarna hör mångsidighet ad gäller finesser och funktioner, medan de främsta nackdelarna är telefonernas känslighet och batteritid.

Mobiltelefoner med touchscreen slog igenom under 2005. Denna typ av display kan känna av en fingerrörelse eller rörelse från en så kallad pekpinne. Många mobiltillverkare kombinerar touchscreen och klassisk knappsats, medan andra väljer att helt skippa knappsatsen och istället baka in den i displayen. Mobiltelefoner med touchscreen är populära främst bland ungdomar och trendmedvetna, teknikintresserade konsumenter.

Fördelar med mobiler med touchscreen

Den främsta fördelen med en touchscreen är att den fungerar ungefär som en handdator där fingret motsvaras av muspekaren. En touchscreenmobil har således en avancerad och flexibel meny och i regel en mycket större display än en vanlig mobiltelefon. Således tillmötesgår en touchscreenmobil tämligen avancerade behov som att visa film, surfa på nätet och till och med använda ordbehandlare.

Nackdelar med touchscreenmobiler

Nackdelarna med mobiltelefoner med touchscreen är emellertid att skärmen lätt kan krossas i fickan, i och med att displayen vanligtvis täcker hela mobiltelefonens långsida. Att reparera en touchscreen är dyrt, såvida du inte tecknat en tilläggsförsäkring. Denna typ av mobil är också ganska klumpig jämfört med andra mobiler och batteritiden är sådär – en touchscreen förbrukar nämligen betydligt mer energi än vanliga mobildisplayer.

Reklamlänkar