Mobiltelefoner

Tips, fakta och vägledning om mobiler och mobiltelefoni

Mobiltelefon reservdelar - fakta och tips

Reservdelar till mobiltelefoner är i många fall dyra såtillvida att det inte lönar sig att investera i en reparation. Detta problem kan avhjälpas genom att du tecknar en mobilförsäkring

Man brukar skilja mellan reservdelar och tillbehör till mobiltelefoner. Tillbehör är extrautrustning, medan reservdelar är grundläggande förutsättningar för telefonens funktionalitet. Ett extra skal till mobilen är således ett tillbehör, medan ett batteri – eller en display – snarare bör betraktas som reservdelar.

Återförsäljare av reservdelar till mobiler

De flesta butiker som säljer mobildelar har både reservdelar och tillbehör i sina respektive sortiment. Några nätbutiker med reservdelar till mobiltelefoner är följande:

  • Skalshop.se – butik med fokus på mobilskal som även tillhandahåller reservdelar såsom displayer och knappsatser.
  • Euromobile.se – nätbutik med allehanda reservdelar och tillbehör till de vanligaste mobiltelefonerna.
  • Mumien.se – tillhandahåller ett brett utbud av reservdelar till mobiltelefoner.

Prioritera billiga reservdelar till mobiltelefoner

Snittpriset för ett nytt batteri är 300 kr inklusive fraktkostnader, medan en ny display lätt kan kosta 500 kr. Du som har en billig mobiltelefon bör i sådana fall satsa på en ny modell framför en reparation. Om du köper en dyr mobil – se alltid till att teckna en extra olycksfallsförsäkring. På så sätt slipper du dyra reparationskostnader.

Reklamlänkar