Mobiltelefoner

Tips, fakta och vägledning om mobiler och mobiltelefoni

Mobiltelefon priser - fakta och tips

Mobiltelefoner varierar enormt i pris. Modeller och antal funktioner avgör priset i de flesta fall. Billiga mobiler från de flesta tillverkare kan köpas från några hundralappar.

Mobiltelefoner varierar stort i pris. Skillnaden mellan modeller från en och samma tillverkare kan variera flera tusenlappar. Generellt gäller att billiga mobiler kan köpas för några hundralappar, utan att de för den sakens skull är operatörsbundna. Priserna har mindre koppling till modell än till funktionalitet; de mobiler som saknar kamera och i övrigt har ett litet antal extrafunktioner kostar inte mer än någon eller några hundralappar.

Bildskärm och tillbehör påverkar priset

Bildskärmens kvalitet och kamerans bildupplösning har avgörande betydelse för priset. En riktigt bra mobil kan i regel köpas för 4000-5000 kr. Om man däremot investerar i design kan telefonen snabbt gå upp i pris; telefoner med guldskal såsom LG Prada och Nokia Gold måste köpas för femsiffriga belopp.

Bra batteritid hos billiga modeller

Fördelen med en billig mobil – oftast mobiler med kontantkort - är att avsaknaden av extrafunktioner istället resulterar i bra batteritid, såväl standbytid som samtalstid. Nokias modeller är särskilt tillförlitliga på denna punkt, tätt följda av billiga Ericsson mobiltelefoner.

Reklamlänkar